De wijnen in de kijker

Enoteca Per Bacco is Per Bacco Online geworden,. Je vindt er een deel van de Italiaanse en Franse wijnen terug die ik vroeger verkocht toen ik mijn winkel in het centrum van Tervuren had. Enkele toppers van de winkel. Ze zijn onmiddelijk verkrijgbaar via de webshop. Voor andere wijnen, ga naar “Nieuws” of stuur me een bericht via het contactformulier, per e-mail of bel me.

Prosecco

Prosecco Bosco del Merlo D.O.C.

Prosecco Brut Millesimato.

Hier wordt een geweldige Prosecco aangeboden, bovendien in een zeer mooie fles. Het is een brut millesimato. Deze Prosecco brut is de meest populaire “spumante” in Italië. Het komt van de druif glera geplant in een microklimaat in het noorden van de stad Treviso (Veneto).

Het roept verse amandelen op.

Als aperitief.

Prosecco Bosco del Merlo

De Vouvray

Vouvray Pinon Zoe Parce
Vouvray Pinon & Zoé Parcé

Vouvray Tuffo La Poultière D. Pinon

Familiedomein opgericht in 1972 in Vernou-sur-Brenne. Damien Pinon, die in 2006 werd geïnstalleerd, vertegenwoordigt de derde generatie en beheert 25 ha wijngaarden. De wijnmaker komt zo weinig mogelijk tussen in de kelder en het domein is in beredeneerde cultuur Een (zeer) vaste waarde. Een 100% Chenin wijn.

Chenin Blanc is een witte druivensoort die in Frankrijk al bijna 1300 jaar wordt verbouwd. Hij staat vooral aangeplant in de Loire-vallei en dankzij zijn hoge zuurtegraad kan hij in verschillende stijlen worden gevinifieerd.

Deze Vouvray is een ronde en vette wijn met tonen van steenvruchten terwijl hij droog en mineraal blijft, perfect bij asperges.

Een rode wijn uit Veneto, de Neropasso.

Neropasso is een rode wijn uit Veneto (IGT Veneto). Deze Neropasso is het resultaat van een eeuwenoud proces van appasimiento waarbij de druiven gedeeltelijk worden gedroogd in geventileerde zolderkamers. Op deze manier verliezen ze ongeveer 30% van hun vocht. Na het persen zorgt dit proces voor een grotere concentratie van de aroma’s die bijdragen aan het typische karakter van deze wijn.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone

Neropasso Cantina Mabis

Hoe bestelt u uw wijnen?

Bestellen gebeurt via de webshop, per telefoon (+32 477 44 78 51), per e-mail (info@bacco.be) of via het contactformulier.

Het is mogelijk om op verzoek andere wijnen te verkrijgen dan die vermeld in de webshop. De wijnen worden verkocht in dozen van 6 of 12 flessen.

Levering aan huis is mogelijk. Afhaling in Tervuren is ook mogelijk.

Op de News pagina vindt u andere wijnen (enkele flessen of seizoens aanbiediegen) link naar de “nieuws” pagina.