De wijnen in de kijker

Enoteca Per Bacco wordt tot Per Bacco online uitgegroeid. Hier vindt u enkele franse & italiaanse toppers die ik toen in mijn winkel in Tervuren verkocht. Ze zijn onmiddelijk beschikbaar via de webshop. Voor andere wijnen, kijk naar “Nieuws” of stuur  me een bericht via het contactformulier, per e-mail of  bel me op. 

Prosecco

Prosecco Bosco del Merlo D.O.C.

Prosecco Brut Millesimato.

Hier wordt een geweldige Prosecco aangeboden, bovendien in een zeer mooie fles. Deze Prosecco brut is de meest populaire “spumante” in Italië. Hij is gemaakt met de Glera-druif die in een microklimaat in het noorden van de stad Treviso (Veneto) is aangeplant.

Het roept verse amandelen op.

Als aperitief.

Bosco del Merlo, Brut Rosato

Als Prosecco in rosé bestond, zou het deze zijn. Een echte Pinot Noir uit de Valdobiadene regio. Mooie bleke rosékleur, onder een fijn en hardnekkig schuim. De frisse geur van rode bessen is zeer aangenaam.

Aperitieven, visgerechten met een voorkeur voor mediterrane gerechten.

Een rode wijn uit Veneto, de Neropasso.

Neropasso is een rode wijn uit Veneto (IGT Veneto). Deze Neropasso is het resultaat van een eeuwenoud proces van appasimiento waarbij de druiven gedeeltelijk worden gedroogd in geventileerde zolderkamers. Op deze manier verliezen ze ongeveer 30% van hun vocht. Na het persen zorgt dit proces voor een grotere concentratie van de aroma’s die bijdragen aan het typische karakter van deze wijn.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone

Hoe bestelt u de wijnen?

Bestellingen gebeuren via de webshop, per telefoon (+32 477 44 78 51), via e-mail (info@bacco.be) of het contactformulier.

Het is mogelijk om op aanvraag andere wijnen te verkrijgen. De wijnen worden verkocht per dozen van 6 of 12 flessen.

Levering aan huis is mogelijk. Afhaling in Tervuren kan ook. Op de News pagina vindt u andere wijnen (losse flessen of seizoens verbonden aanbiedingen).